Endelig – sprinkelbeskytter!

DSC_1281

Gjett om vi har sydd så det har røket av symaskinen. Det er ikke det at det tar så lang tid å sy sprinkelbeskytteren, men symaskinen lager endel lyd så det er vanskelig å finne tidspunkt hvor vi ikke forstyrrer og sånn. Men nå er den ferdig og jeg har fått matchende dynetrekk også. Gjett om jeg har sovet godt i natt da, i hjemmelaget dynetrekk. Tusen takk mamma!

DSC_1202

Jeg har vært kjempeflink å hjelpe da, sånn at mamma skulle bli ferdig.

sprinkel01

1) Du begynner med å klippe seks stoffstykker i str 24 x 122 cm. Om du har to forskjellige stoffer som vi har så blir det tre av hver da.

2) Så syr du to og to sammen på vrangen. Nå har du tre “pølser”

3) Sy de tre pølsene sammen til en lang pølse. Den er nå 3,6 meter. Det er langt det! :-)

sprinkel02

4) Klipp opp to vattstykker på 20 x 180 cm. Disse trer du inn i pølsa.

5) Mål opp og sett i nåler oppe og nede med 15 cm avstand. Mellom disse skal du nå sy en søm i sikk-sakk slik at du får et quiltet preg. Du kan med fordel tråkle dette først slik at du vet du syr beint. Mamma gjorde ikke det denne gangen – hun er litt badass sånn. Det ble brukbart allikevel da.

6) Til slutt skal du sy kantebånd. Du velger om du vil ha både oppe og nede. På sidene må du også ha kantebånd for å skjule sårkanten. Avslutt med å sy på noen bånd slik at du kan knyte beskytteren fast rundt noen av sprinklene. Voila – ferdig!

Altså – ikke veldig avansert. Tror dere dere klarer det selv? Hvis ikke kan dere sende en mail til mamma på mamma@hjemmealene.no så kan hun veilede litt mer om dere står fast :-)

3 Comments on Endelig – sprinkelbeskytter!

 1. Ida
  February 12, 2014 at 2:04 pm (5 years ago)

  Så flink du er! Gjør ingenting at det tok litt tid. Den som venter på noe godt og alt det der vet du… ;-) Jeg vil se flere syprosjekter :-)

  Reply
 2. Ingveig Reindal
  February 12, 2014 at 4:35 pm (5 years ago)

  Synes dere har vært flinke, jeg. For jeg vet hvor travelt dere har det om dagene.
  Hurra for alle prosjekter som er i mål!

  Reply
 3. Luisa Fernanda del Mar
  February 14, 2014 at 6:54 am (5 years ago)

  Så flink du er! Syspråk er som gresk for meg, i alle fall tilnærmet :p

  Reply

Leave a Reply